10 motive pentru care să consumi carne de vită

Carnea de vita, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, este si o sursa excelenta de proteine si creatina, foarte utila in diete.

Datorita zootehniei moderne si cerintelor publicului, carnea de vita este astazi mult mai slaba decat inainte. Vita slaba contine sub 5% grasime, mai putin de jumatate din aceasta reprezentand grasime saturata. Astfel, riscul ca ea sa ridice nivelul de colesterol s-a diminuat.

Iata 10 beneficii ale carnii de vita:

1.Carnea de vita contine creatina

arnea de vita este eficienta in a construi masa musculara si forta pentru ca are un continut mai ridicat de creatina decat orice alt aliment. Creatina este sursa de energie a muschilor pentru primele secunde dintr-un exercitiu cu greutati. Si iti permite sa te antrenezi mai mult timp si mai intens prin alimentarea rezervelor de adenozin trifosfat.

2. Carnea de vita contine carnitina

Pestele si puiul sunt extrem de sarace atat in creatina cat si in carnitina. Vita, de cealalta parte, este plina cu amandoua. Carnitina sustine metabolismul normal al grasimilor, poate duce indirect la cresterea secretiei de testosteron si sustine si metabolizarea aminoacizilor cu lanturi ramificate, cei mai importranti aminoacizi pentru un culturist.

3. Carnea de vita contine potasiu si proteine

Potasiul este un mineral care lipseste din dieta multor culturisti. Nivele scazute de potasiu duc la incetinirea sintezei proteinelor, precum si la incetinirea producerii hormonului de crestere si a IGF-1 (ambii hormoni foarte anabolici). Vita este si foarte bogata in proteine de calitate. O friptura de vita de 150 grame are in medie 22 de grame de proteine de cea mai buna calitate.

4. Carnea de vita contine alanina

Alanina este un aminoacid care este intrebuintat pentru a crea zaharuri din proteinele provenite din alimente. Daca urmezi o dieta saraca in carbohidrati alanina te salveaza, furnizand muschilor energia necesara pentru antrenamente. Frumusetea alaninei este ca protejeaza muschii de a fi descompusi si folositi pentru energie.

5. Carnea de vita este o sursa saraca in grasimi si plina de CLA

Anumite sorturi de vita sunt sarace in grasimi. De exemplu, vrabioara (mai ales cea anterioara) are un nivel de grasimi comparabil cu pieptul de pui fara piele. Mai puneti la socoteala si faptul ca vita este plina de acid linoleic conjugat (CLA), un antioxidant puternic, care combate catabolismul (descompunerea tesutului muscular) in timpul antrenamentelor dure. Mai mult, CLA impiedica depunerea excesiva a grasimilor pe abdomen si coapse.

6. Carnea de vita contine fier

Fierul este un mineral care se gaseste in sange, si abunda in carnea de vita. Exact invers sta treaba cu carnea de pui si curcan.

7. Carnea de vita contine zinc si magneziu

Zincul este un alt mineral antioxidant care contribuie la sinteza proteinelor si cresterea masei musculare. Ca si glutamina si vitamina B6, zincul intareste sistemul imunitar. Magneziul sustine sinteza proteinelor, creste forta musculara si imbunatateste eficienta productiei de insulina, principalul hormon anabolic al organismului.

8. Carnea de vita contine vitamina B6

Cu cat consumi mai multe proteine, cu atat trebuie sa adaugi mai multa vitamina B6 dietei tale. Exista suficienta vitamina B6 in carnea de vita sa ridice sistemul imunitar, ceea ce permite o mai buna recuperare dupa antrenamente concomitent cu sustinerea sintezei proteinelor si metabolismului.

9. Carnea de vita contine vitamina B12

Vitamina B12 este esentiala pentru producerea celulelor rosii; aceste celule furnizeaza oxigen muschilor. Ajuta si la metabolizarea reziduurilor ce raman in urma BCAA-urilor.

10. Carnea de vita ofera varietate

Pieptul de pui devine fad cand este mancat zi de zi, luni la rand. Carnea de vita ofera mai multe sorturi (vrabioara, pulpa, muschiulet, etc.) toate avand texturi diferite si gusturi aparte.

Datorita acestor beneficii, suntem in pregatiri pentru lansarea unui nou produs Snack4u, mai exact sandwich cu pastrama de vita afumata si sos pesto. In curand, stai aproape!

*sursa: www.steroizi.ro

Ingrediente sănătoase, un sandwich sănătos

Doza de energie pentru drumeții și nu numai, o poți lua rapid dintr-un s

Citește acum

Ce este un Sandwich?

Sandwich-ul este o combinație de ingrediente introduse între două felii

Citește acum

Beneficiile salatei verzi

Salata verde este una dintre cele mai delicate tipuri de legume cu frunze d

Citește acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *