Ingrediente sănătoase, un sandwich sănătos

Doza de energie pentru drumeții și nu numai, o poți lua rapid dintr-un sandwich proaspăt, bine preparat.

Un sandwich poate fi o combinaţie inspirată de ingrediente bogate în nutrienţi și vitamine. Iată care ar fi ingredientele cele mai bune:

CEAPA

Pe lângă efectele antiinflamatorii, ceapa şi-a demonstrat utilitatea în lupta împotriva bolilor de inimă, prin protejarea vaselor de sânge şi reducerea colesterolului. Compuşii naturali din ceapă menţin densitatea oaselor, susţin sistemul imunitar, echilibrează nivelul de zahăr din sânge şi ţin la distanţă bolile cronice, inclusiv cancerul. Din acest punct de vedere, rondelele de ceapă roşie proaspete sau sotate sunt un ingredient perfect pentru sandwich.

ROȘIA

Roșiile sunt o sursă bogată de vitamine A, C și K, B6, acid folic și potasiu. Roșiile au un conținut scăzut de grăsimi saturate, sodium și calorii. În plus, conțin tiamină, niacină, magneziu, fosfor, cupru. De asemenea mai conțin fibre și multă apă.

Betacarotenul din roșii protejează pielea împotriva razelor dăunătoare ale soarelui. De asemenea, licopenul face pielea mai puțin sensibilă la razele UV, prevenind astfel apariția prematură a ridurilor.

VARZĂ ALBĂ

Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.

CASTRAVETELE

Castraveții pot face minuni pentru arsurile la stomac, dar și arsurile solare. Ei contin cele mai multe vitamine de care are nevoie organismul zilnic. Printre acestea se numară AB și C, care stimulează sistemul imunitar și te mențin energic.

CARNEA DE PUI

Carnea de pui este o sursă specială de proteine, de calitate ridicată. Acest element e un nutrient esențial, atât pentru creștere cât și pentru dezvoltare, jucând de asemenea un rol special în a facilita pierderea în greutate la oamenii cu probleme de supraponderabilitate.

 

10 motive pentru care să consumi carne de vită

Carnea de vita, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, este si o sursa ex

Citește acum

Ce este un Sandwich?

Sandwich-ul este o combinație de ingrediente introduse între două felii

Citește acum

Beneficiile salatei verzi

Salata verde este una dintre cele mai delicate tipuri de legume cu frunze d

Citește acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *