Cum să prepari un sandwich sănătos

Când vine vorba de prânz, sunt foarte puţine variantele care pot „bate” un sandvici delicios, mai ales când vine vorba de simplitate şi timp scurt de „gătire”.

Din păcate, un simplu sandvici poate cu uşurinţă să depăşească numărul indicat de calorii pe care ar trebui să îl consumăm zilnic şi, în plus, dacă nu eşti atentă cu ce îl faci sau ce ingrediente conţine atunci când alegi să îl cumperi, s-ar putea să te trezeşti cu o bombă cu ceas, atât din punct de vedere al siluetei, cât şi al sănătăţii.

Atunci când vine vorba de reţete de sanviciuri, legumele sunt, de obicei, la capătul listei de ingrediente. Cu toate acestea, Sylvia Melendez-Klinger, fondatorul Hispanic Food Communication, spune că atunci când vine vorba de sandviciuri sănătoase şi delicioase, legumele ar trebui să fie vedete!

„Felii de castraveţi, felii de roşii, rondele de ardei sau alte legume preferate de tine ar trebui să fie principalele ingrediente. Fructele pot da şi ele o aromă proaspătă şi crocantă sandvişurilor”. Atunci când alegi să îţi cumperi sandviciul, trebuie să fii foarte atent la ingrediente.

Atenţie la calorii! Majoritatea sandviciurilor sănătoase sunt ruinate atunci când li se adaugă sosuri nesănătoase, pline de calorii, cum ar fi maioneza sau ketchupul plin de zahăr. Pentru a da savoare gustării, poţi alege dressinguri mai sănătoase, cum ar fi humusul, muştarul sau chiar o felie de avocado.

Carnea poate fi un ingredient în sandviciurile sănătoase, spune Kathy Taylor, director de nutriţie la Grady Hospital din Atlanta. Secretul este alegerea unui tip de carne slabă, sănătoasă şi bogată în proteine benefice organismului. „Poţi alege felii de pui, curcan, bucăţi de peşte la grătar sau chiar ton sau somon din conserve”, spune Taylor.

10 motive pentru care să consumi carne de vită

Carnea de vita, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, este si o sursa ex

Citește acum

Ingrediente sănătoase, un sandwich sănătos

Doza de energie pentru drumeții și nu numai, o poți lua rapid dintr-un s

Citește acum

Ce este un Sandwich?

Sandwich-ul este o combinație de ingrediente introduse între două felii

Citește acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *